Sitemap

Motorrijles in Groningen bij Voorrang. Al 40 jaar de beste., Verkeersschool Voorrang, rijschool in Sappemeer (Groningen) voor autorijles, motorrijles en aanhangerrijles

Wie

Klaas op de motor, Yvonne op het oefenterrein.

Wat

Een fantastische motorrijles. Eerst leer je het voertuig beheersen, daarna gaan we de openbare weg op.

Waarom

Naast instructeurs, zijn we ook fanatieke motorrijders. We geven onze motorrijlessen met passie voor de sport.

Waar

In Hoogezand / Sappemeer en omgeving leer je op een veilig terrein alle oefeningen voor het examen voertuig- beheersing. Daarna vervolgen we de opleiding op de openbare weg.

Motorrijles

Verkeersschool Voorrang biedt je de mogelijkheid om motorrijles te volgen voor het behalen van je motorrijbewijs. De motorrijles wordt voornamelijk verzorgd in en romdom Hoogezand Sappemeer, Winschoten, Zuidbroek, Noordbroek, Pekela enzovoorts. Sinds 2004 is het motorrijbewijs opgedeeld in 2 examens voor motorrijles, een onderdeel voertuigbeheersing en een onderdeel wegdeelname. Ook voor de motor bieden we een gratis proefles aan.

Actie, 10 lessen € 425,- 

Profiteer van onze vroege voorjaarsaanbieding.

Jonger dan 24 jaar? Let op!

Per 1 januari 2014 wordt de regelgeving voor motorrijbewijzen weer aangepast. Vanaf 20 jaar mag je in een keer op A2 beginnen (tot 35KW), om vervolgens na twee jaar in het bezit van je motorrijbewijs A2, in een keer af te mogen rijden op de zware categorie.

Tot 20 jaar moet je op een 11KW motor afrijden (A1), na twee jaar mag je opnieuw examen doen voor de A2 categorie (tot 35KW). Wil je dan uiteindelijk voor de zware categorie examen doen, moet je eerst twee jaar hebben gereden met A2, om vervolgens het laatste examen wegdeelname voor A af te leggen.

Wil je direct je A motorrijbewijs (onbeperkt) halen, dan moet je minimaal 24 jaar zijn en kun je de twee lichtere categorieën dus overslaan.

Samengevat komt het er op neer:

 • Van 18 tot 20 jaar (A1)
  • Eerst 11KW motorrijlessen, theorie en praktijkexamens.
    
 • Van 20 tot 22 jaar (A2)
  • Tot 35KW, theorie en praktijkexamens.
    
 • Ouder dan 24 jaar (A)
  • Motorrijlessen, theorie- en praktijkexamens (Voertuigbeheersing en Wegdeelname)
  •  
 • Vanaf 21 jaar is het nu ook mogelijk om op een zware motor je rijlessen en examens te volgen. Na het behalen van je examens, krijg je code80 op je rijbewijs. Met deze code mag je op een motordriewieler rijden. Denk hierbij aan bijv, een Piaggio MP3. Met deze code mag je ook een motor rijden tot 35 kw, dus de A2 klasse. Groot voordeel van deze code is dat hij vervalt na twee jaar. Dus geen praktijk examen meer, maar alleen opnieuw een rijbewijs aanvragen en je bent klaar.

We kunnen het ons goed voorstellen dat de nieuwe regelgeving niet helemaal duidelijk is. Neem contact met ons op wanneer je vragen hebt over de nieuwe examens/regelgeving.

Vraag nu een gratis proefles aan!

Behoorlijke korting op motorkleding bij Motoport LEEK

Wanneer je start met motorlessen voor je motorrijbewijs, krijg je van ons een waardebon die 10% korting geeft op motorkleding,helmen en handschoenen bij Motoport Leek. Hier vind je een waar paradijs voor de motor liefhebber met ontzettend veel keuze in heel veel soorten kleding en helmen.

Samen met een partner lessen is voordeliger

Wanneer je je aanmeldt voor een pakket motorrijles met minstens 2 personen dan krijg je van ons een leuke korting op het lespakket. Informeer na je gratis proefles naar de voorwaarden.

Wij laten jou niet alleen in de kou rijden: we doen met je mee!

Veel rij-instructeurs stappen tijdens de lessen in hun auto. Bij Verkeersschool Voorrang doen we dat anders, sta jij in de kou, dan staan wij in de kou. Onze instructeur volgt jou zelf op zijn eigen motor. Communicatie gaat via een radioverbinding in de helm.

Vraag nu een gratis proefles aan!

Gratis proefles motorrijles!

Kortom, bij Verkeersschool Voorrang doen we er alles aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op beide CBR examens. Kom een keer langs voor een gratis proefles en ervaar de gezellige sfeer! We zien naar je uit!